BEMUTATKOZÁS

A DAIHEN VARSTROJ konszern bemutatása

 

DAIHEN Co.

A DAIHEN anyacég 1919 decemberében kezdte meg tevékenységét erőátviteli transzformátorok gyártásával. Néhány év terjeszkedés, és további irodák nyitása után, 1934 márciusában megkezdődött az első elektromos hegesztőgépek gyártása. Az évek során további gyárak és piacközpontok létesültek Ázsia, Amerika és Európa területén. A tevékenység kibővült és a világ egyik legnagyobb robot-manipulációs gyártójává nőtte ki magát.

 • 1919: a DAIHEN cég megkezdi működését.
 • 1934: elektromos hegesztőgépek gyártásának kezdete.
 • 1979: létrejön az első tengerentúli cég, megalakul a DAIHEN Inc, USA.
 • 1980: ívhegesztő robotok gyártásának kezdete.
 • 1983: létrejön az első Európai bázis: OTC DAIHEN EUROPE GmbH, Németország.
 • 1995: a hegesztőgép termékcsalád megkapja az ISO 9001 minősítést.
 • 1996: az erőátviteli transzformátor termékcsalád megkapja az ISO 9001 minősítést.
 • 2003: A DAIHEN konszern megszerzi az ISO 14001 minősítést.

Megbízhatóság. A DAIHEN munkáját régóta a mottóként megfogalmazott, “Magas Minőséget, Alacsony Áron, Pontos Kiszállítással” alapelv szellemében végzi. Mi változatlanul kiállunk ezen hitvallás mellett. Annak érdekében, hogy fenntartsuk ügyfeleink, beszállítóink és a társadalom egészének bizalmát, felelősséggel, teljes szívvel végezzük a munkánkat.

Kreativitás. Megfelelünk a jelen és a jövő igényeinek egyaránt, nem csak az új, kísérleti területeken végzett fejlesztéseinknek köszönhetően, hanem a forradalmi, előretekintő hozzáállásunkkal is, amely szakít a hagyományos gondolkodással és viselkedéssel. A “Megbízhatóság és Kreativitás” jelmondat jegyében a DAIHEN elősegíti a társadalom fejlődését, hogy ezzel mindenki boldogságához hozzájáruljon.

A “Kiváló Minőség, Elérhető Áron és Pontos Kiszállítás” alapelv, és a “Megbízhatóság és Kreativitás” vállalati filozófia szellemében a DAIHEN Csoport küldetése, hogy nélkülözhetetlen termékeket és szolgáltatásokat nyújtson elsődleges iparágak számára világszerte, mindenekelőtt az energiaiparban, azaz az ún. társadalmi “mentőövben”.

 

DAIHEN VARSTROJ d.d.

A Varstroj hegesztőgép gyár a magyar határhoz közeli Lendva városában található Szlovéniában. A tradicionális hegesztőgép gyártás és fejlesztés több mint 40 éves múltra tekint vissza. A széles körű gyártás kiterjed a hagyományos felhasználású gépektől az ipari berendezéseken át a robotizációig. Termékeinket Európa és a tengerentúl számos országába exportáljuk. Cégünk 1999-óta alkalmazza az ISO 9001, 2002-óta pedig az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert.

 • 1964: a VARSTROJ cég megkezdi működését.
 • 1970: együttműködés kezdődik az ausztriai FRONIUS céggel.
 • 1975: új gyárcsarnok épül a lendvai ipari zónában, 5500 mnagyságú területen.
 • 2000: együttműködés kezdete a Japán OTC Daihen céggel.
 • 2006: Az OTC Daihen társtulajdonos lett a Varstroj d.d. Lendava cégben.
 • 2014: az OTC Daihen teljes tulajdonába veszi a Varstroj d.d. céget és DAIHEN VARSTROJ d.d. név alatt a cég újjá alakul. Ezzel létrejön az OTC DAIHEN Csoport első gyártóüzeme az Európai piacon.

 

TECHNIK-ART ’94 Kft.

A Technik-Art ’94 Kft. 20 évet meghaladó szakmai tapasztalattal és kereskedelmi háttérrel rendelkezik a hegesztéstechnika területén. A Daihen Varstroj termékeket 9 éve kezdtük el forgalmazni, és a 2015. évvel kezdődően szakmai és kereskedelmi képviseletét látjuk el. Azt ezt megelőző 19 évben ipari beszállítással foglalkoztunk hegesztés, szereléstechnika, munkavédelem illetve munkaruházat témakörökben. Fennállásunk óta nagy hangsúlyt fektetünk a szakmaiságra, kollégáink és viszonteladó partnereink folyamatos képzésére. A 2015-ös év elejétől cégünk két divízióra oszlott:

 1. Hegesztés, vágás, robotizáció – Daihen Varstroj Magyarországi Márkaképviselet
 2. Szereléstechnika, munkaruházat, munkavédelem

Célunk a vevőink igényeire szabott magas minőségű tartós ipari termelő gépek, berendezések, alkatrészek és elemek határidőben történő szállítása, amelyek nagymértékben hozzájárulnak ügyfeleink eredményességéhez. A bevezetett új innovatív gépeink és berendezéseink által hatékonyabbá, eredményesebbé és olcsobbá tenni a technológiai és gyártási folyamatokat.

Kurucz Péter
ügyvezető

Egyéb oldalaink: www.plazmavago.eu    –    www.daihenvarstroj.hu    –    www.technikart.hu