SYNCHROFEED – A TÖKÉLETESSÉG ÚJ SZINTJE

A már jól ismert OTC AC szervomotoros hegesztőpisztoly rendkívül precíz huzalelőtolást biztosít. Ezen rendszer továbbfejlesztésével létrejött a „SynchroFeed ” eljárásváltozat, amely a fröcskölésmentes hegesztés tartományát kiterjeszti a legvékonyabbtól a vastag lemezekig, növelve a gazdaságosságot és a termelékenységet. Magasabb hegesztési sebességet, megnövekedett leolvadási teljesítményt és mindezek mellett lényegesen alacsonyabb hőbevitelt tesz lehetővé.

Az OTC PDT eljárásváltozat (Peak-Dip-Transfer-Process) ellenőrzött, rövidzárlatos cseppátmenetet biztosít. A PDT egy precíz, szabályozott, rövidzárlatos ív, amely kizárólag a gyors Welbee processzor alkalmazásának köszönhető.

A szervohajtású huzalelőtoló rendszer egy huzalpuffer támogatásával rezgő huzalelőtolást valósít meg, amely tökéletesen be van ágyazva a PDT eljárásváltozatba.

Az OTC rendszer egy tökéletes egymáshoz illeszkedő, teljes megoldássá egyesíti a hegesztőrobotokat és az új hegesztési eljárásváltozatokat. Az egymáshoz illesztett komponensek optimális kezelési komfortot biztosítanak, így a hegesztési folyamat beállítása különlegesen egyszerűvé válik.

A SynchroFeed rendszer határozottan szélesebb alkalmazási területet tesz lehetővé, amely a rövidívű cseppátmenettől a szórt ívig terjed. A kritikus, vegyes cseppátmenetű, átmeneti tartomány, a PDT eljárásváltozat és a SynchroFeed rendszer egyesítésével áthidalható.

A különböző eljárásváltozatok összehasonlítása során a SynchroFeed eljárásváltozat bizonyult a leginkább fröcskölésszegénynek.

A SynchroFeed nagyteljesítményű szabályozási folyamatának köszönhetően magasabb huzalelőtolási sebességek valósíthatók meg. A leolvadási teljesítmény az átmeneti tartományban is magasabb, aminek köszönhetően a hegesztési sebesség jelentősen növelhető.

A csökkentett hőbevitelnek köszönhetően a SynchroFeed ideális vékony lemezek esetén történő résáthidalásra. Minimális deformáció mellett az átroskadás elkerülhető.

A szabályozási folyamat szükség szerint egy határozottan magasabb energiabevitelt is lehetővé tesz, ezáltal optimalizálva a beolvadást.

A SynchroFeed eljárásváltozat sokkal kevésbé érzékeny az illesztési hézagok, valamint a pisztolypozíció változására, mint más, szabályozott, rövidzárlatos cseppátmenetű eljárásváltozatok. Ezáltal az illesztési és előgyártási pontatlanságokból eredő hegesztési hibák mennyisége erőteljesen csökken.