VÁGÓROBOTOK

Daihen Varstroj RRC plazmavágó robot

Mi az az RRC plazmavágó robot?

Egy Európában egyedülállóan innovatív berendezés, ami forradalmasítja a különböző típusú zártszelvények, gerendák, csövek vágását és megmunkálását. A robot lényegesen lerövidíti és egyszerűsíti a gyártási folyamatot, ezáltal rendkívül költséghatékony megoldást kínál a különféle gyártó cégeknek.

Alapelve az, hogy egy 6 tengelyes OTC Daihen robotkarra egy akár 400 amper teljesítményű plazmavágó fej van integrálva, ami képes a munkadarabokat mindenféle szögben és vetületben vágni. Ha kell furatot vág, ha kell szögben, hegesztési élképzéssel együtt kivág bármilyen alakzatot vagy csőáthatást.

Ha például csarnokok tartógerendáit vágjuk, gyakorlatilag egy teljesen hegesztésre kész munkadarab hagyja el a berendezést. A cella szállítógörgős bemeneti és kimeneti oldala különböző hosszúságú gerendahosszt engedélyez, mivel egyedileg tervezett termékről van szó ez igény esetén bővíthető.

Alapvetően kétfajta RRC robotot különböztetünk meg:

Az egyik, ami a gerenda vagy zártszelvény forgatása nélkül munkálja meg a darabokat három oldalról. Egy görgősor folyamatosan tolja előre a munkadarabot, amin a robot dolgozik, szükség esetén kézzel forgatható.

A legtöbb gerenda esetében ez elegendő is, de ha például egy zártszelvényt nagyon speciális alakzatban kell kivágni, akkor egyszerűbb és gyorsabb a tokmány-forgatós egységekkel ellátott verziójú RRC vágórobot. Ez esetben három plusz befogó-forgató egység van a görgősorok és a robot közé iktatva, amik vágás közben is tudják forgatni a szelvényeket.

Amennyiben felkeltette érdeklődését RRC vágórobot megoldásunk, kérjük keressen minket bizalommal! Árajánlatadás előtt a vágógép paramétereit illetően minden esetben személyes egyeztetés szükséges, annak érdekében, hogy az Ön cége számára a lehető legjobb megoldást tudjuk nyújtani.